Tips en suggesties voor je huwelijks drukwerk

okt. 10

U gaat trouwen, maar u weet niet goed wanneer u uw aankondigingen het best verstuurt? Dan geven wij u graag de volgende tips mee!

  •     De huwelijksaankondigingen
  •     De uitnodigingskaarten
  •     De tafelkaarten
  •     De menu's
  •     De dankkaarten

De huwelijksaankondigingen worden gebruikelijk 6 weken voor de huwelijksdatum verstuurd. De volgende gegevens krijgen hier een plaatsje: het uur, de datum en de plaats van de ceremonie, de naam en het adres van de ouders, evenals de naam van de grootouders (want zij hebben de eer om het huwelijk van hun kind en kleinkind aan te kondigen). Natuurlijk mag het adres van het toekomstige echtpaar niet ontbreken.

De uitnodigingskaarten worden meegestuurd met de huwelijksaankondigingen om de gasten uit te nodigen voor de plechtigheid, de receptie en/of de feestmaaltijd. Het is aan te raden ook een routebeschrijving mee te sturen. U kunt gerust vermelden dat u een antwoord verwacht, bijvoorbeeld met de volgende zin: 'Antwoord gewenst voor …' (normaal gezien is dit 2 weken voor het huwelijk). Vergeet niet het adres of de telefoonnummers te vermelden waarop de genodigden kunnen reageren.

De tafelkaarten bevatten de namen van de gasten en worden rechts van de glazen geplaatst. Deze kaarten zijn ideaal om de gepaste sfeer tussen de gasten te creëren.
 
De menu's worden niet alleen op de tafels geplaatst, maar vaak ook bij de ingang van de feestzaal (als de genodigden zeer talrijk zijn). Het is gebruikelijk om voor elk koppel genodigden één exemplaar te reserveren. Zij kunnen dit dan als aandenken mee naar huis nemen. Het is aan te raden de menu’s te personaliseren met de naam van de gehuwden, de datum en de plaats van het huwelijk.

De dankkaarten worden 2 à 4 weken na het huwelijk verstuurd naar iedereen die op het huwelijk aanwezig was of een attentie heeft toegestuurd.

Tags: